Foto: AP/Scanpix
Aizdomās turēts malumednieks Austrijā nošāvis trīs policistus un ārkārtas dienestu darbinieku, bet pats iebarikādējies mājā, atsaucoties uz Austrijas Iekšlietu ministriju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Apšaude sākusies mežā pirmdienas vakarā, kad likumsargi malumednieku centušies arestēt. Aptuveni 50 gadu vecais vīrietis iebraucis grāvī un atklājis uguni, ievainojot policistu, kurš vēlāk slimnīcā miris. Tad bēglis nošāvis arī mediķi, kurš steidzies palīgā sašautajam policistam.

Tālāk bēgot ar kājām, malumednieks nošāvis vēl vienu policistu, bet trešo paņēmis par ķīlnieku, un ar policijas auto braucis aptuveni 60 kilometrus uz savu saimniecību pie Melkas pilsētiņas, kur iebarikādējies.

Ēku ir ielenkuši aptuveni 100 policistu un specvienības kaujinieku, pa kuriem uzbrucējs raidījis vairākus šāvienus. Policija atzīst, ka situācija ir bīstama, jo malumednieks ir labi bruņots.

Uz apkārtnes ceļiem izvietoti smagi  bruņotu likumsargu kontrolposteņi. Novērotas arī bruņotās automašīnas.

Pirms tam par incidentu bija pieejams ļoti niecīgs informācijas daudzums, jo policija to nesniedza. Tomēr pēc ziņu noplūšanas medijos amatpersonas pārtraukušas informācijas slēpšanu, norāda BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!