Foto: EPA/LETA
Atbildība par Maskavas Domodedovas lidostā notikušo teroraktu ir jāuzņemas lidostas vadībai. Šādu viedokli pauda Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs, vēsta raidsabiedrība BBC.

Foto galerija

Viņaprāt, notikušais skaidri apliecina, ka lidostā ir bijuši drošības normu pārkāpumi.

"Kādam tiešām vajadzēja stipri pacensties, lai ienestu tik daudz sprāgstvielu," teica Medvedevs.

"Spriežot pēc notikuma vietas un citām netiešām zīmēm, tas bija labi izplānots teroristiskais uzbrukums, kura mērķis bija nogalināt pēc iespējas lielāku cilvēku skaitu," televīzijas ēterā paziņoja Krievijas prezidents.

"Lidosta ir laba. To atzīst daudzi. Tā ir jauna un moderna. Taču, tas, kas notika, skaidri parāda, ka drošības nodrošināšanā ir pārkāpumi," norādīja Medvedevs.

"Tiem, kas tur pieņem lēmumus, un pašai lidostas vadībai par to jāatbild," uzsvēra prezidents.

Tikmēr Domodedovas lidostas preses sekretāre Jeļena Galanova otrdien paziņoja, ka lidostai nevajadzētu uzkraut atbildību par pirmdien notikušo teroraktu.

"Mēs uzskatām, ka mums nevajadzētu uzņemties atbildību par notikušo sprādzienu, tā kā mūsu dienesti ievērojuši visas aviācijas drošības prasības," uzsvēra lidostas pārstāve.

Jau ziņots, ka pirmdien Domodedovas lidostā notika terorista pašnāvnieka sarīkots sprādziens, kurā gājuši bojā 35 un ievainoti vairāk nekā 100 cilvēku. Izskanēja viedokļi, ka terora aktu sarīkojuši islāmistu ekstrēmisti no Ziemeļkaukāza. Taču izmeklētāji norāda, ka uzbrukumu īstenoja kāds eiropiešu ārienes vīrietis.

Starp bojāgājušiem ir arī astoņi ārvalstu pilsoņi - divi Lielbritānijas, viens Bulgārijas, viens Kirgizstānas, viens Tadžikistānas, viens Uzbekistānas un viens Vācijas pilsonis, kā arī viena Ukrainas pilsone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!