Foto: AP/Scanpix

Pirmdien rītausmā netālu no ASV robežas Meksikas ziemeļos aizturēts brutālā narkokarteļa "Zetas" vadītājs Migels Angels Trevino Moraless, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Trevino Moraless, kurš pazīstams arī ar apzīmējumu Z-40, aizturēts lauku apvidū 27 kilometrus uz dienvidrietumiem no robežpilsētas Nuevolaredo.

Karavīri apturējuši automašīnu, kurā atradās pats līderis, viņa miesassargs, un grāmatvedis. Vīriem līdzi bija divi miljoni dolāru (1,07miljoni latu) un astoņi šaujamieroči, preses konferencē pastāstīja valdības pārstāvis Eduardo Sančess.

Trevino Moraless par grupas līderi kļuva 2012. gadā pēc karteļa dibinātāja nāves. Noziedzīgā grupējuma vadoņa aizturēšana ir varasiestāžu, kuras cīnās ar spēcīgajiem narkokarteļiem, triumfs, norāda BBC.

"Zetas" dibināja Meksikas elitārās policijas vienības dezertieri. Banda ātri kļuva bēdīgi slavena ar savu brutalitāti un galvu griešanu imigrantiem un konkurējošo bandu locekļiem, skaidro BBC.

Atšķirībā no daudziem saviem biedriem, Z-40 nav militārais dezertieris. Viņš "Zetas" sācis darboties, pārejot no konkurējošā karteļa "Golfo".

Tiek uzskatīts, ka Trevino Moraless ir atbildīgs par vairākiem nozīmīgiem uzbrukumiem, piemēram, 72 Centrālamerikas imigrantu spīdzināšanu un slepkavību Tamaulipasas štatā. Tāpat viņu vaino citā slaktiņā, kad tika nogalināti gandrīz 200 imigranti, informē BBC.

Šis ir nozīmīgākais kriminālo grupējumu līdera arests Meksikas prezidenta Enrikes Pena Njeto prezidēšanas laikā.

Tomēr pēc katra narkobarona aresta uz viņa vietu pretendē vairāki citi iespējamie līderi. Pastāv bažas, ka tas var izraisīt iekšējas vardarbīgas cīņas bandā, dažādām frakcijām cenšoties nostiprināt varu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!