Foto: DELFI
Vācijas kanclere Angela Merkele sarūpējusi savdabīgu dāvanu Ķīnas prezidentam Sji Dzjiņpinam, proti, viesim pasniegta vēsturiska karte, kurā Ķīnas impērijas teritorijās parādās arī daļa tagadējās Krievijas teritoriju. Šī dāvana jau izraisījusi plašu rezonansi un "lepnuma vilni" Ķīnā, ziņo ārvalstu mediji.

Merkele kopā ar savu vīru, kurš reti parādoties publiski, rīkojuši pieņemšanu Ķīnas līderim un viņa kundzei. Tikšanās laikā puses apmainījušās ar dāvanām. Sji Dzjiņpins uzdāvinājis marmora vāžu komplektu, bet viņa kundze – CD komplektu ar Ķīnas dziesmām.

Savukārt Merkele dāvanā pasniegusi "pirmo precīzo Ķīnas karti", kas 1735.gadā izgatavota Vācijā.

Fotogrāfijas ar šo karti zibens ātrumā aplidojušas Ķīnas sociālos medijus un "uzviļņojusi patriotiskas jūtas".

1735.gadā Ķīnas impērijas sastāvā bija arī daļa Krievijas Tālo Austrumu teritoriju, Sibīrija un Dienvidķīnas jūra un šīs teritorijas arī attēlotas tā laika kartē.

Daudzi Ķīnas blogeri nu pateicas Merkelei, ka dāvana ir izteiksmīgāka par "simts tūkstoš vārdiem". "Ar Krimas piemēru Krievija mums ir devusi labu mācību, kā aizstāvēt savas teritorijas," raksta vēl kāds blogeris.

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins marta beigās ieradās Nīderlandē, uzsākot savu pirmo vizīti Eiropā kopš stāšanās pašreizējā amatā. Vizītes laikā viņš apmeklēs Franciju, Vāciju un Beļģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!