Foto: AFP/Scanpix

Spriedums bijušā Ēģiptes prezidenta Hosni Mubaraka lietā tiks nolasīts televīzijas tiešraidē otrajā jūnijā, atsaucoties uz Ēģiptes prokuratūru, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Mubarakam, diviem viņa dēliem, bijušajam iekšlietu ministram Habibam al Adli un sešiem viņa palīgiem izvirzītas apsūdzības par pavēli izmantot kaujas munīciju miermīlīgo demonstrantu izgaiņāšanai 2011. gada pavasarī, dienesta pilnvaru pārsniegšanu un korupciju.

Tiesas process sākās pagājušā gada augustā un sākotnēji tika translēts tiešraidē, tomēr jau otrās sēde laikā tiesas priekšsēdētājs nolēma tiešraides pārtraukt drošības apsvērumu dēļ.

Procesa laikā notikušas 45 tiesas sēdes, tajās liecinājuši desmitiem bijušie un esošie valdības darbinieki.

Plašo tautas demonstrāciju izgaiņāšanu laikā pagājušā gada janvāra beigās un februāra sākumā gāja bojā vairāk nekā 800 cilvēku. Apsūdzēto advokāti uzstāj uz pilnīgu savu aizstāvamo attaisnošanu, bet prokuratūra Mubarakam pieprasa nāvessodu.

Jau ziņots, ka Ēģiptes ilggadējais prezidenta Hosni Mubaraks atkāpās no amata pēc masu protestiem pagājušā gada februārī. Vadību valstī pēc tam pārņēma Augstākā militārā padome, kas sola varu nodot civilajām institūcijām pēc prezidenta vēlēšanām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!