Foto: EPA/LETA
Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks par viceprezidentu iecēlis Ēģiptes izlūkdienesta priekšnieku Omāru Suleimanu, vēsta "Al Dažira". Suleimans kļuvis par pirmo viceprezidentu pēdējo 30 gadu laikā, jo šis krēsls valstī bija tukšs kopš 1981.gada, kad par valsts prezidentu kļuva Mubaraks.

Taču nemieri valstī nav norimuši un joprojām valstī ir izsludināta komandantstunda. Kā vēsta BBC, protestētāji to neievēro un kaujinieki tos apšauda ar gumijas lodēm, mērķējot galvā.

"Al Dažira" vēsta, ka Sulemans ir Mubarakas režīma atslēgas figūra. Taču tai pat laikā mediji norāda, ka par izlūkdienesta šefu zināms visai maz un avīžu lapās viņš ir redzams reti. Viņš ir zināms kā profesionāls pārrunu vedējs, Suleimans piedalījies daudzās pārrunās ar Tuvajiem Austrumiem, tostarp ar palestīniešu radikāļu grupējumiem Hamas un Fatah.

Mediji pieļāva, ka izlūkdienesta šefs varētu ieņemt prezidenta vietu, ja Mubaraks amatu atstātu.

Ēģiptē jau piecas dienas notiek protesti, kuros cilvēki pieprasa prezidenta atkāpšanos. Mubaraks sestdienas rītā atcēla valsts valdību. Nemieros apmēram 35 cilvēki nogalināti un, kā vēsta BBC, starp tiem ir divi bērni. Vairāki simti cilvēku ir cietuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!