Foto: Reuters/Scanpix
Gāztais Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks neizturēja četru stundu ilgu pratināšanu un zaudēja samaņu, atsaucoties uz vietējiem medijiem, ziņo "Itar - Tass".

Ģenerālprokuratūras izmeklētāji četras stundas pratināja Mubaraku par gāzes eksportu uz Izraēlu. 83 gadus vecais prezidents iztaujāšanu neizturēja un noģība, un tikai ar ārstu palīdzību pēc pusstundas viņš nāca pie samaņas.

Izmeklētājiem nācās pratināšanu pārtraukt, tikmēr prokuratūra vēl par 15 diennaktīm pagarināja bijušā prezidenta arestu. Mubaraka veselības stāvokļa dēļ viņš aizvien atrodas slimnīcā Šarmelšeihā un viņa pārvešana uz Kairu nav iespējama.

Slimnīcā Mubaraks nonāca 12.aprīlī pēc pratināšanas, kad eksprezidentam radušās problēmas ar sirdsdarbību. Nākamajā dienā Ģenerālprokuratūra nolēmusi viņu aizturēt uz 15 diennaktīm, jo Mubaraku tur aizdomās par korupciju, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgu ienākumu gūšanu un mudināšanu uz agresiju pret demonstrantiem šogad janvārī un februārī. Vēlāk aizturēšanas termiņš pagarināts.

Paziņojumi par Mubaraka nestabilo veselības stāvokli parādījušies uzreiz pēc prokuroru izteiktās vēlmes pārvietot viņu uz cietuma slimnīcu.

Jau ziņots, ka Mubaraks no amata atkāpās šā gada 11.februārī pēc 18 dienu ilgiem pret viņa režīmu vērstiem protestiem. Nemieru laikā valstī gāja bojā 800 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!