Francijas rietumu pilsētā Nantē pirmdienas, 22. decembra, vakarā desmit cilvēki ievainoti, kad kāds vīrietis iebraucis cilvēku piepildītā Ziemassvētku tirdziņā. Pieci no tiem ievainoti smagi, raksta RT.

Baltā busiņa šoferis apzināti iebraucis tirdziņā, kurā šajā pirmssvētku vakarā atradušās simtiem ģimenes ar bērniem. Pēc incidenta viņš mēģinājis izdarīt pašnāvību, sadurot sevi ar nazi. Šis ir jau otrais gadījums pēdējo divu dienu laikā, kad Francijā kāds apzināti cenšas sabraukt cilvēkus.

Liecinieki ziņo, ka jaunais vīrietis kliedzis "Allahu Akbar", un vietējie mediji pieļauj, ka uzbrukumam bijuši reliģiski motīvi. Varas iestādes gan šo versiju vēl neapstiprina. Aculiecinieki vēsta, ka busiņa vadītājs bijis baltais un viņam bijusi ES pilsoņa pase

Divdesmit piecus gadus vecais šoferis pēc notikušā vairākkārt ar nazi dūris sev krūtīs. Viņš nopietni sevi savainojis, taču vēl dzīvs nogādāts slimnīcā, ziņo AFP.


Šobrīd Nantē Ziemassvētku tirdziņš ir slēgts.

Jau ziņots, ka kāds garīgi nelīdzsvarots vīrietis svētdien Francijas austrumos, Dižonā, pusstundas laikā apzināti sabraucis 11 cilvēkus, no kuriem divi smagi ievainoti. Pēc aculiecinieku teiktā arī šis vīrietis braucot izkliedzis tādus saukļus kā "Allahu Akbar" jeb "Dievs ir visvarens".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!