Foto: AFP/Scanpix

Cīņas Ukrainā turpinās un pamiers "ir tikai vārds", paziņoja NATO Eiropas spēku virspavēlnieks Filips Brīdlovs, vēsta ziņu aģentūra "Reuters".

"Ukrainā tagad situācija nav laba," norādīja Brīdlovs sestdien, 20. septembrī, Viļņā . "Būtībā mums ir tikai pamiers kā vārds."

Brīdlovs cer, ka demilitarizētas buferzonas izveide valsts austrumos, par ko Ukraina un Maskavas atbalstītās bruņotās bandas naktī uz sestdienu parakstījušas vienošanos, palīdzēs normalizēt situāciju.

NATO Eiropas spēku virspavēlnieks norāda, ka Krievija savus spēkus pārvietojusi uz Ukrainas dienvidiem, lai izdarītu spiedienu uz ostas pilsētu Mariupoli.

Jautāts, vai Krievijas mērķis ir izveidot gar Ukrainas piekrasti saikni ar saviem spēkiem Krimā, Brīdlovs atbildēja: "Es negribu spekulēt par to, kas ir viņu nodoms, bet viņiem, protams, tagad ir iespēja militāri rīkoties gar šo krastu, ja viņi to izvēlas darīt."

Brīdlovs žurnālistiem pastāstīja, ka daļa Krievijas spēka no Ukrainas ir atgriezusies Krievijā, taču tā vēl joprojām ir "gatava izdarīt spiedienu uz Ukrainu, ja tas ir nepieciešams".

ASV ģenerālis norāda, ka NATO ir uztraukusies par Krievijas vēlmi militarizēt Krimu. Viņš norāda, ka gaisa aizsardzības sistēmas, spārnotās raķetes, kas atrodas Krimā, var pamatīgi ietekmēt situāciju Melnās jūras ziemeļos.

Brīdlovs 20. septembrī Viļņā apmeklēja NATO dalībvalstu bruņoto spēku komandieru sanāksmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!