Foto: AFP/Scanpix
Ziemeļatlantijas alianses ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens paziņojis, ka pagaidām nav pamata veikt militāru iejaukšanos Sīrijas iekšējās lietās, pirmdien informē aģentūra "RIA Novosti".

" Lībijā mums bija ANO mandāts un citu reģiona valstu atbalsts. Sīrijas gadījumā šāda pamatojuma nav. Sīrijā, tāpat kā Lībijā un ikvienā Āfrikas vai Tuvo Austrumu valstī, ir jāattīsta demokrātija," norādījis Rasmusens intervijā franču laikrakstam "Midi Libre".

Kā ziņots, saistībā ar svētdien notikušo slaktiņu Sīrijā, Itālija pieprasījusi sasaukt ANO Drošības padomes sēdi. Armijas iebrukumā Hamas pilsētā gājuši bojā vismaz 130 cilvēki.

Jau vēstīts, ka Sīrijā kopš marta notiek protesti, kuru dalībnieki pieprasa lielāku demokrātiju. Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms vaino nekārtībās "bruņotas teroristu bandas", kuras atbalstot islāmisti un ārvalstu aģitatori.

Pēc starptautiskās nevalstiskās organizācijas "Avaaz" ("Balss") datiem, Sīrijas varas iestādes, vēršoties pret protestiem, ir nogalinājušas vairāk nekā 1600 cilvēkus un aizturējušas 26 tūkstošus, no kuriem vairāk nekā 12 tūkstoši vēl atrodas apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!