Pagājušās nakts nežēlīgās apšaudes pie Debaļcevas ir skaidrs pierādījums, ka Minskā noteiktais pamiers ir pārkāpts, trešdien Rīgā žurnālistiem norādīja Eiropas Savienības (ES) augstā pārstāve ārlietās un drošības politikas jautājumos Federika Mogerīni.

Ņemot vērā sanāksmes neformālo statusu, šodien un rīt jaunas sankcijas pret Krieviju nevar tikt pieņemtas, atgādināja Mogerīnī.

Rīgas vizītes laikā arī NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs žurnālistiem norādīja: "Šobrīd ir redzams, ka Minskas vienošanās netiek respektēta."

Stoltenbergs Rīgas vizītes laikā arī aicināja Krieviju atvilkt savus spēkus no Austrumukrainas.

Vēstīts, ka Debaļceves apkārtnē par spīti pamieram turpinās cīņas. Pilsētiņa ir stratēģiski svarīga, jo tajā atrodas dzelzceļa mezgls, kas ļautu Krievijai apgādāt kaujinieku kontrolētās teritorijas Luhanskas un Doņeckas apgabalos.

Maskavas atbalstītie kaujinieki iepriekš paziņoja, ka pilsētiņa ir ielenkta, tāpēc uzskatāma par viņu teritoriju, un uguns pārtraukšanas režīms, kas spēkā stājās 15. februārī, uz to neattiecas.

(Informācija tiks papidināta).

Ziņots, ka trešdien Rīgā Latvijas Nacionālajā bibliotēkā sākusies ES aizsardzības ministru neformālā sanāksme, kurā notiks gatavošanās 2015. gada jūnija Eiropadomes diskusijai par aizsardzību. Tas ir būtiskākais aizsardzības jomas notikums Latvijas prezidentūras laikā, portālu "Delfi" informē Aizsardzības ministrija.

Par ministru vizīti portāls "Delfi" vēsta reportāžās no Gaismas pils.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!