Foto: EPA/LETA
Nezināmi uzbrucēji Nigērijas ziemeļaustrumos otrdien nošāvuši vismaz 20 studentus, atsaucoties uz policiju, vēsta raidsabiedrība BBC.

Uzbrukums noticis studentu hostelī Nigērijas ziemeļrietumu pilsētā Mubi. Kāds Mubi Federālā Politehnikuma lektors, kurš nevēlējās atklāt savu vārdu, BBC paziņojis, ka ir nogalināti vairāk nekā 40 studenti, tomēr šīs ziņas nav oficiāli apstiprinātas.

Studenti esot nostādīti rindās un uzbrucēji tiem likuši nosaukt savus vārdus, stāsta lektors. Nav skaidrs, kāpēc vieni ir nošauti, bet citi pažēloti, stāsta lektors. Starp nošautajiem esot arī daži musulmaņu studenti.

Daudzi studenti tagad pametot pilsētu, piestiprinot trīs zarus pie automašīnām, kas Nigērijā ir tradicionāls neitralitātes simbols, norāda lektors.

Uzbrukums studentiem noticis tikai dienu pēc valsts drošības spēku operācijas pret islāmistu grupējuma “Boko Haram” kaujiniekim pilsētā, norāda BBC.

Radikālais islāmistu grupējums “Boko Haram”, kura nosaukums tulkojumā nozīmē "nē Rietumu izglītībai", vēlas panākt šariata likumu ieviešanu valstī. Grupējums ir uzņēmies atbildību par daudziem teroraktiem valstī. Parasti tie bijuši vērsti pret skolām, baznīcām, policijas iecirkņiem un valsts iestādēm Nigērijas ziemeļos.

Nigērijā apmēram 50% iedzīvotāju ir musulmaņi, bet apmēram 48% - kristieši. Musulmaņi dzīvo galvenokārt valsts ziemeļos, bet kristieši - galvenokārt dienvidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!