Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas galvaspilsētā Damaskā izcēlušās apšaudes starp nemiernieku "Brīvo Sīrijas Armiju" un prezidentam Bašaram al Asadam lojālajiem drošības spēkiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Automātisko ieroču un granātu sprādzienu troksnis dzirdams no Mazehas rajona pilsētā, stāsta aculiecinieki. Rajonā apkārtnē ir mājvieta vairākām drošības iestādēm un tas ir viens no apsargātākajiem pilsētas reģioniem, vēsta BBC.

Drošības spēki esot nobloķējuši vairākas ielas un atslēguši ielu apgaismojumu, stāsta aculiecinieki.

 Mazehas rajonā iepriekš notikuši plaši pret valdību vērsti protesti. Blakus tam atrodas Mazeha 86 rajons, kas esot drošības spēku “cietoksnis”, kurā dzīvo prezidenta Asada atbalstītāji. Agrāk šomēnes no Meze 86 rajona esot apšaudīti pret valdību vērsto demonstrāciju dalībnieki, informē BBC.

Jau vēstīts, ka smagas cīņas iepriekš notikušas Sīrijas pilsētā Homsā, no kuras drošības spēki padzinuši bruņotos nemierniekus. Drošības spēki uzbrukuši arī Idlibas pilsētai, lai atbrīvotu to no dumpinieku bruņotajām vienībām.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. ANO ģenerālsekretāra vietnieks politiskajās lietās Lins Pasko paziņojis, ka nemieros Sīrijā gājuši bojā vairāk nekā 7500 cilvēku.

Savukārt Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" apkopotā informācija liecina, ka gada laikā jau ir nogalināti 8458 cilvēki.

Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas nogalinājuši vairāk nekā 2000 Sīrijas karavīru.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!