Foto: AP/Scanpix
Apšaudē pamatskolā ASV Konektikutas štatā piektdien nogalināti vismaz 27 cilvēki, to vidū - 20 bērni, ziņoja Savienoto Valstu telekanāli.

Trīs cilvēki ar smagiem ievainojumiem nogādāti slimnīcā, vēstīja telekanāls NBC.

Apšaude notikusi Sendihukas pamatskolā Ņūtaunas pilsētā, kas atrodas 130 uz ziemeļaustrumiem no Ņujorkas. Skolā mācās piecus līdz desmit gadus veci bērni.

Konektikutas štata policijas preses sekretārs nevarēja apstiprināt upuru skaitu, bet informēja, ka uzbrucējs, kas sarīkoja apšaudi, ir nogalināts policijas operācijā.

ASV telekanāli vēstīja, ka šāvējs bijis 24 gadus vecais Raians Lanza. Viņš vispirms mājās nošāvis savu tēvu, bet pēc tam devies uz skolu, kur strādājusi viņa māte, kuru arī viņš nošāvis.

Uzbrucējs bijis ģērbies bruņuvestē, šāvis no šautenes un viņam bijuši vēl vairāki ieroči, neoficiāli sacījušas amatpersonas..

ASV prezidents Baraks Obama izteicis līdzjūtību nogalināto tuviniekiem. Televīzijas uzrunā tautai viņš notikušo nosauca par "bezjēdzīgu vardarbības aktu", kā arī deva rīkojumu visā valstī karogus nolaist pusmastā līdz otrdienas saulrietam.

Upuru skaita ziņā šī ir otrā lielākā apšaude ASV mācību iestāžu vēsturē pēc 2007.gadā notikušās apšaudes Virdžīnijas Tehniskajā universitātē, kurā gāja bojā 33 cilvēki.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!