Foto: AP/Scanpix

Tūkstošiem cilvēku ir pametuši Luiziānas štata Ņūorleānas pilsētu ASV draudīgās vētras "Aizeks" ("Isaac") dēļ. Tropiskā vētra pilsētu sasniedz tieši septiņus gadus pēc viesuļvētras "Katrīna" plosīšanās reģionā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Pilsēta ir noslēgusi savas jaunās slūžas, lai aizsargātu teritoriju no ūdens līmeņa celšanās līdz pat 130 kilometriem stundā spēcīgā vēja dēļ.

Desmitiem tūkstošiem cilvēku ir ieteikts doties prom no savām mājām zemos apvidos Luiziānā un Misisipi, tomēr masveida evakuācija nav izsludināta. Vētras brīdinājumi ir spēkā arī daļā Floridas un Teksasas.

Par laimi iedzīvotājiem eksperti uzskata, ka "Aizeks" būs zaudējis daļu sava spēka, sasniedzot Ņūorleānu. Daudzi iedzīvotāji nodrošina savas mājas pret plūdiem, bet nesteidz tās pamest.

"Mēs izturējām "Katrīnu". Mēs noteikti izturēsim arī šo. Ir jābūt kam daudz vairāk, lai piespiestu mani bēgt. Es zinu, kā izdzīvot," aģentūra AP citē pilsētas iedzīvotāju Nazaretu Džozefu.

Otrdienas naktī tika pārtraukta elektrības padeve vairāk nekā 58 000 māju Ņūorleānā. Savukārt valsts prezidents Baraks Obama ir izsludinājis ārkārtas stāvokli Luiziānā un Misisipi, ļaujot vietējām pašpārvaldēm saņemt papildu līdzekļus no valsts kases.

Jau vēstīts, ka pirms virzīšanās uz ASV "Aizeks" nodarīja postījumus Haiti, Dominikānā un Kubā. Haiti tas izraisīja vismaz septiņu cilvēku nāvi, bet Dominikānā gāja bojā trīs cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!