Foto: Reuters/Scanpix
Nemieros Sīrijā pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas sākās pagājušā gada martā, gājuši bojā vairāk nekā 19 tūkstoši cilvēku, svētdien paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā cilvēktiesību organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Pēc organizācijas sniegtās informācijas, nogalināti 19 106 cilvēki, no tiem 13 296 civiliedzīvotāju, 481 karavīrs un 949 dezertieri no armijas. "Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" statistikā tie pretvaldības kaujinieki, kas nav dezertējuši no bruņotajiem spēkiem, tiek pieskaitīti civiliedzīvotājiem.

"Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" pārstāvis Rami Abdelrahmans uzsvēra, ka faktiskais bojāgājušo skaits ir lielāks, jo nav zināms, cik cilvēku nogalināti pēc tam, kad viņus aizturējušas varas iestādes. Tāpat domājams, ka valdība slēpj patieso nogalināto karavīru skaitu, lai negrautu armijas morāli.

Apvienoto Nāciju Organizācija, kas arī sākotnēji publicēja datus par nemieros Sīrijā bojāgājušajiem, janvāra beigās atzina, ka vairs nespēj izsekot protestos bojāgājušo skaitam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!