Foto: EPA/LETA
ASV prezidents Baraks Obama sestdien nokritizējis "nodeldētos" republikāņu plānus kontroles atgūšanai pār Kongresu gaidāmajās 2.novembra vēlēšanās, brīdinot, ka viņi var novest pie vēl vienas "katastrofālas desmitgades".

Reaģējot uz savu politisko sāncenšu šonedēļ prezentēto plānu "Solījums Amerikai", Obama norādīja, ka viņu idejas ir tādas pašas, kas iegrūda ASV vairāku desmitgažu smagākajā resecijā.

Savā manifestā republikāņi solīja apturēt "darbavietas nogalinošo nodokļu celšanu", samazināt valdības izdevumus, izbeigt valsts palīdzību bankrota priekšā nonākušām kompānijām un atcelt veselības aprūpes sistēmas reformas.

Obama brīdināja, ka šīs idejas ir "balstītas tajā pat nodeldētajā filozofijā: samazināt nodokļus miljonāriem un miljardieriem, atcelt noteikumus Volstrītai un likt vidējam slānim cīnīties pašam par sevi".

"Tā nav recepte labākai nākotnei. Tā ir katastrofālas desmitgades atbalss, ko mēs nevaram atļauties atdzīvināt," iknedēļas radio un interneta uzrunā paziņoja Obama.

Kā liecina aptaujas, republikāņu cerības gaidāmajās vēlēšanās vairo lielā sabiedrības neapmierinātība ar demokrātus pārstāvošo prezidentu un viņa sabiedrotajiem Kongresā.

Turklāt analītiķi norāda, ka partija var atgūt kontroli pār Pārstāvju palātu 2.novembra vēlēšanās, kad notiks cīņa par visām 435 vietām. Taču nav skaidrs, vai republikāņi spēs atgūt kontroli pār Senātu, kur vēlēšanās norisināsies cīņa par 37 no 100 senatoru krēsliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!