Foto: Reuters/Scanpix

Francijas jaunajam prezidentam Fransuā Olandam izdevās savā pirmajā ārvalstu vizītē pēc inaugurācijas doties tikai ar otro piegājienu - zibens negaisa dēļ viņa lidmašīnai vajadzēja atgriezties lidostā drīz pēc pacelšanās, tomēr neilgi pēc tam Olands tomēr devās ceļā uz Berlīni, otrdien paziņoja Francijas Aizsardzības ministrija.

Prezidenta lidmašīnai "Falcon 7X" "trāpīja zibens" un tā atgriezās Villakublē militārajā lidlaukā uz dienvidrietumiem no Parīzes, apstiprināja ministrijā.

"Drošības un piesardzības dēļ lidmašīna, kas nebija aizlidojusi tālu no Parīzes, atgriezās. Tā bez problēmām nolaidās Villakublē un prezidents vēlreiz devās ceļā ar lidmašīnu "Falcon 900"," klāstīja ministrijā.

Olands dažas stundas pēc inaugurācijas savā pirmajā ārvalstu vizītē devās uz Berlīni, lai tiktos ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli. Abu sarunas tiek uzskatītas par svarīgām Eiropas Savienības attīstībā, jo Olands iebilst pret Merkeles un līdzšinējā Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī kaismīgi atbalstītajiem taupības pasākumiem blokā un sola virzīt Eiropas Savienību "pa jaunu ceļu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!