Foto: EPA/LETA
Starptautiskie koalīcijas spēki Afganistānā piedzīvo "zaudējumu karā pret talibu" nemierniekiem, otrdien publicētajā intervijā norāda Pakistānas prezidents Asifs Ali Zardari.

"Starptautiskā sabiedrība, pie kuras pieder arī Pakistāna, zaudē karā pret talibiem. Galvenokārt tas ir tāpēc, ka mēs esam zaudējuši cīņā par sirdīm un prātiem," augstā amatpersona atzinusi Francijas laikrakstam "Le Monde".

Viņaprāt, ASV un NATO vadītie spēki "par zemu novērtējuši situāciju" Afganistānā.

Kopš ASV vadītā iebrukuma 2003.gadā talibi izvērsuši aktīvus pretuzbrukumus starptautiskajiem spēkiem. "Es domāju, ka viņiem (talibiem) neizdosies atkal atgūt varu, taču viņu ietekme pastiprinās," pārliecināts Zardari.

Reaģējot uz Lielbritānijas premjerministra Deivida Kemerona pārmetumiem, ka Pakistāna slepus veicina ekstrēmistu darbību, vienlaikus izliekoties, ka cenšas reģionā nodrošināt stabilitāti, Zardari uzsver: "Karam pret terorismu būtu mūs jāvieno, nevis jāšķeļ."

Pakistānas līderis, kurš otrdien ieradies vizītē Lielbritānijā, solījis apliecināt, ka viņa vadītā valsts "šajā karā maksā ar visdārgāko - cilvēku dzīvībām".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!