Palestīniešu prezidents Jasirs Arafats ir miris, paziņoja Arafatu ārstējošais ārsts Francijas militārajā hospitālī Persī netālu no Parīzes.
Persī militārā hospitāļa galvenais ārsts Kristiāns Estripo žurnālistiem pie slimnīcas paziņoja, ka Arafats nomiris plkst.3.30 pēc vietējā laika (plkst.4.30 pēc Latvijas laika).

75 gadus vecais palestīniešu prezidents slimnīcā Francijā atradās kopš 29.oktobra. Aptuveni nedēļu viņš atradās komā, bet otrdien viņam sākās smadzeņu asiņošana un aknu un nieru mazspēja.

Arafatu trešdien apmeklēja palestīniešu teritoriju augstākais musulmaņu garīdznieks šeihs Taisirs Dajuts Tamimi, lai būtu pie palestīniešu līdera viņa pēdējās stundās.

Arafata mirstīgās atliekas tiks nogādātas uz Kairu piektdien paredzētai bēru ceremonijai un tajā pašā dienā viņš tiks apbedīts Ramallahā.

Ēģiptes vadība vienojās ar palestīniešu pašpārvaldi, ka Arafata bēru ceremonija tiks rīkota Ēģiptē, lai ļautu tajās piedalīties arābu, musulmaņu un citiem līderiem.

Izraēlas premjerministrs Ariels Šarons un augstākie valdības locekļi trešdien piekrita atļaut Arafatu apbedīt Ramallahas pilsētā Rietumkrastā, kas lielā mērā atrodas zem Izraēlas okupācijas varas.

Arafata galvenās mītnes teritorija Ramallahā jau vairākas dienas tiek gatavota apbedīšanas vieta, attīrot teritoriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!