Foto: AFP/Scanpix
Deviņi palestīnieši no Austrumjeruzalemes ir arestēti pēc tam, kad palestīniešu grupa apvainojusi un ar sniega pikām apmētājusi divus ultra ortodoksālos ebrejus, bet internetā ievietotais notikušā videoieraksts izraisījis sabiedrības sašutumu, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Policija norāda, ka aizturētajiem ir izvirzītas apsūdzības "plānotā uzbrukumā" diviem ortodoksāliem vīriešiem. Internetā ievietotajā videoierakstā redzams, kā vīriešu grupa seko ebrejiem, izsauc apvainojumus un apmētā viņus ar sniegu. Videoieraksts izpelnījās plašu nosodījumu sociālajos medijos, ziņo BBC.

Incidents noticis pagājušajā nedēļā pie Damaskas vārtu ieejas Jeruzalemes vecpilsētā, kur aptuveni 80 palestīniešu sarīkoja sniega kauju, informē policija. Pieaugušie un bērni sākuši apmētāt ar pikām divus garāmejošus ultra ortodoksālos ebrejus, kuru lūgumam pārtraukt uzbrukumu palestīnieši nav klausījuši, norāda policija.

"Tas vairāk kļuva par uzbrukumu, nekā vienkāršs incidents," raidsabiedrība citē policijas pārstāvi Mikiju Rozenfeldu. Policija par notikušo uzzinājusi no internetā ievietotā videoieraksta, ziņo laikraksts "The Jerusalem Post".

Jeruzaleme un citas Tuvo Austrumu daļas nesen piedzīvoja pēdējos gados pamatīgāko snigšanu, skaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!