Foto: Publicitātes attēli

Helsinku tiesa piespriedusi cietumsodus diviem Igaunijas valstspiederīgajiem par līdzdalību Somijas vēsturē lielākajā juvelierveikala aplaupīšanā, piektdien vēstīja Igaunijas sabiedriskā raidorganizācija ERR.

43 gadus vecajam Jurijam Jakovļevam tiesa piesprieda sešu gadu cietumsodu, bet 37 gadus vecajam Valērijam Apilatam piespriests piecu ar pusi gadu ilgs cietumsods, ziņoja Somijas laikraksts "Helsingin Sanomat".

Trešo lietā apsūdzēto tiesa attaisnoja.

2011.gada janvārī juvelierveikalā Helsinku rajonā Malmi tika nolaupīti zelta juvelierizstrādājumi gandrīz triju miljonu eiro (2,1 miljona latu) vērtībā.

Policija uzskata, ka noziedznieki salaupīto aizveduši uz Zviedriju un zeltlietas pārkausētas un pārdotas.

Apilats atzinās nozieguma pastrādāšanā, bet norādīja, ka neesot darbojies kopā ar Jakovļevu, kas pilnībā noliedza savu vainu.

No trim aizturētajiem Igaunijas valstspiederīgajiem, kurus tiesa iepriekš nolēma paturēt apcietinājumā, viens ir Igaunijas pilsonis, bet divi – Igaunijas nepilsoņi.

Somijas varas iestādes ir izdevušas starptautiskus orderus vēl divu šajā lietā aizdomās turēto Igaunijas valstspiederīgo aizturēšanai.

Laupītāji, kuru sejas sedza maskas, juvelierveikalā "Malmin Korupaja", draudot darbiniekiem un apmeklētājiem ar šaujamieročiem, lika viņiem nogulties uz grīdas un dažus sasēja. Viņi paņēma tikai zeltlietas un aizbēga automašīnā, kas viņus gaidīja pie veikala aizmugures izejas.

Notiesātajiem laupītājiem arī jāsamaksā cietušajiem kompensācijas kopumā 60 tūkstošu eiro (42 tūkstošu latu) vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!