Foto: Reuters/Scanpix
Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) valdes sēdē otrdien Vašingtonā par jauno SVF izpilddirektori tika apstiprināta Francijas finanšu ministre Kristīne Lagarda, teikts SVF paziņojumā.

Lagardas piecu gadu amata termiņš SVF izpilddirektora amatā sāksies 5.jūlijā, informēja SVF.

Paziņojumā uzsvērts, ka abi kandidāti uz SVF izpilddirektora amatu - Lagarda un Meksikas centrālās bankas vadītājs Augustino Karstenss - ir pietiekami kvalificēti, un ka SVF valde Lagardu izvēlējusies vienbalsīgi.

55 gadus vecā Lagarda ir pirmā sieviete, kas vadīs SVF kopš organizācijas dibināšanas 1944.gadā, norāda SVF valde.

Iepriekšējais SVF izpilddirektors Dominiks Stross-Kāns no Francijas atkāpās no amata pagājušajā mēnesī saistībā ar apsūdzībām seksuāla rakstura noziegumos. Pašlaik SVF izpilddirektora pienākumu izpildītājs ir izpilddirektora pirmais vietnieks Džons Lipskis no ASV.

Lagardai ir maģistra grāds tiesību zinātnēs. 1981.gadā viņa sākā strādāt ASV advokātu firmas "Baker & McKenzie" Parīzes birojā un 1999.gadā kļuva par visas kompānijas vadītāju. Lagarda ir Francijas valdošās partijas "Savienība par tautas kustību" (UMP) biedre. No 2005. līdz 2007.gadam viņa bija Francijas tirdzniecības ministre, 2007.gada maijā-jūnijā - lauksaimniecības un zivsaimniecības ministre, bet kopš 2007.gada jūnija ir finanšu ministre.

Lagardai ir šķīrusies, viņai ir divi dēli. Viņa ir veģetāriete, nelieto alkoholu un aizraujas ar jogu, peldēšanu, niršanu un dārzkopību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!