Foto: Reuters/Scanpix
Aizvadītajā naktī vairākās nozīmīgās vietās Parīzē pamanīti neidentificēti bezpilota lidaparāti, policija norāda, ka šos gadījumus uztver nopietni, vēsta raidsabiedrība BBC.

Vismaz pieci attālināti vadāmie lidaparāti pamanīti laika posmā pēc pusnakts līdz otrdienas sešiem rītā. Policijai nav izdevies noskaidrot un notvert nevienu iespējamo lidaparātu operatoru.

Viens no lidaparātiem pamanīts virs ASV vēstniecības, tad neidentificētie objekti novēroti pie Eifeļa torņa un Konkordijas laukuma. Policija uzskata, ka visi šie gadījumi varētu būt saistīti.

"Mēs darījām visu, ko varējām, lai noķertu operatorus, bet viņi netika atrasti," aģentūra AFP uzzināja no kāda avota policijā.

Nelielu bezpilota lidaparātu parādīšanās sensitīvās vietās pēdējo mēnešu laikā ir satraukusi Francijas policiju, norāda BBC. Janvārī kāds lidaparāts novērots virs Francijas prezidenta mītnes – Elizejas pils. Savukārt oktobrī lidojošās ierīces pamanītas virs vairākiem kodolobjektiem.

Nelieli bezpilota lidaparāti ir viegli pieejami. Tie spēj nodrošināt augstas kvalitātes attēlu. Nav zināms, vai Francijā fiksētajos gadījumos lidaparāti lietoti ar kādu ļaunu nodomu, vai tos vadījuši vienkārši entuziasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!