Parīzes muzeju darbinieku streiks ceturtdien licis durvis slēgt Versaļas pilij un Luvrai, bet daudzi citi Francijas galvaspilsētas muzeji nestrādā jau kopš trešdienas.

"Mums nav nepieciešamā personāla, lai pili atvērtu," pavēstīja Versaļas pārstāvis.

Kopš trešdienas streika dēļ jau slēgti daudzi citi Parīzes muzeji un tūristu iecienīti apskates objekti, tostarp Orsē impresionistu mākslas muzejs un Triumfa arkas ansamblis.

Luvrā daļa telpu trešdien tomēr bija pieejamas apskatei, un ieejas maksa bija samazināta uz pusi, taču ceturtdien muzejs slēgts pilnībā.

Beztermiņa streiku organizējušas septiņas arodbiedrības, kuras pārstāv Kultūras ministrijā strādājošos, protestējot pret valdības ieceri kardināli samazināt civildienestu, ar jauniem darbiniekiem aizstājot tikai pusi no pensijā aizgājušajiem ierēdņiem.

Kultūras ministrs Frederiks Miterāns trešdienas vakarā tikās ar arodbiedrību līderiem, taču vienošanos neizdevās panākt, un Miterāns paziņoja, ka iecerētā personāla samazināšana tiks īstenota.

"Šo reformu ierosināja valdība, kas ir pienācīgi ievēlēta. Šī reforma tiks īstenota," intervijā televīzijas kanālam "France 2" sacīja ministrs.

Streiks sākās pagājušajā nedēļā, brīdī, kad Parīze sāka gatavoties ikgadējam Ziemassvētku sezonas tūristu pieplūdumam, un joprojām vēršas plašumā.

Pompidū Modernās mākslas centrs darbinieku streika dēļ slēgts jau kopš 23.novembra.

Apmeklētājiem liegta iespēja apmeklēt arī Rodēna un Gistava Moro muzejus. Arī ārpus Parīzes dažas pilis ir slēgtas.

Francija ir viena no populārākajām tūristu apmeklējumu vietām pasaulē, kas ik gadu piesaista vairākus desmitus miljonu apmeklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!