Foto: AP/Scanpix
Pēc traģiskā nelaimes gadījuma, kad, sabrūkot daudzstāvu ēkai, dzīvību zaudēja vairāk nekā 800 cilvēku, Bangladešā slēgtas 18 apģērbu rūpnīcas, trešdien paziņoja tekstilrūpniecības ministrs Abduls Latifs Sidiks.

"16 rūpnīcas slēgtas Dakā, bet divas Čitagongā," sacīja ministrs, piebilstot, ka drošības stāvokļa uzlabošanas nolūkā plānots slēgt vēl citas ražotnes.

Jau vēstīts, ka 24.aprīlī, sabrūkot daudzstāvu ēkai, Sābhārā, netālu no Dakas, drupās tika aprakti simtiem cilvēku. Tiek uzskatīts, ka negadījuma brīdī ēkā atradās vismaz 3000 cilvēku. Saskaņā ar jaunāko informāciju sagruvušās ēkas upuru skaits jau sasniedzis jau 803 cilvēkus. Taču glābēji brīdina, ka upuru skaits vēl varētu pieaugt.

Pēc notikušā Bangladešā izveidota īpaša komisija valstī strādājošo aptuveni 4500 apģērbu rūpnīcu pārbaudei, šādi cerot nepieļaut turpmākas traģēdijas.

Vēl pērnajā novembrī ugunsgrēkā apģērbu rūpnīcā dzīvību zaudēja 111 strādnieki.

Sākotnējā izmeklēšana liecina, ka Sābhārā ēkas sagrūšanā vainojamas milzīgu elektroenerģijas ģeneratoru radītās vibrācijas. Policija šajā lietā aizturējusi 12 cilvēkus, to vidū ēkas īpašnieku un četrus apģērbu rūpnīcas īpašniekus.

Bangladeša ir pasaulē otrā lielākā apģērbu eksportētāja, un apģērbu ražošanas nozarē nodarbināti vairāk nekā 40% no Bangladešas rūpniecībā strādājošajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!