Vismaz 32 cilvēki ir pazuduši bez vēsts pēc Ontake vulkāna izvirduma, kas sācies sestdien Japānas pilsētā Nagano, atsaucoties uz vietējām varasiestādēm vēsta AP.

Tiek ziņots, ka vulkāna rajonā joprojām notiek glābšanas darbi, kuros piedalās arī japāņu karavīri. Pagaidām no Ontake izvirduma vietas izdevies evakuēt trīs cilvēkus. Informāciju par viņu veselības stāvokli aģentūra neziņo.

Rudens laikā tūristu iecienītā kalna Ontake rajonā vulkāniskā aktivitāte fiksēta sestdienas pēcpusdienā. Pēc tam meteorologi fiksējuši 313 vulkāniskas zemestrīces, no kurām 240 notikušas izvirduma pirmo divu stundu laikā.

Četru kilometru rādiusā ap vulkānu izsludināts brīdinājums par iespējamiem pelniem. Japānas galvenais meteoroloģiskais dienests pēc piecu baļļu skalas noteicis trešo bīstamības pakāpi. Tas paredz aizliegumu tuvoties vulkānam un kāpt kalnā.

Vulkāna izvirduma laikā uz kalna pakājes atradās vairāk nekā 220 cilvēku. Japānas mediķi kopš izvirduma sākuma saņēmuši vairāk nekā 70 izsaukumus no notikuma vietas. Vietējās varasiestādes ziņo, ka vismaz 32 cilvēku stāvoklis tiek vērtēts kā smags, septiņi no viņiem ir bez samaņas.

Ontake vulkāns atrodas 100 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no lielpilsētas Nagojas un 200 kilometrus no Tokijas. Pēdējais izvirdums notika 2007. gadā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!