Foto: Reuters/Scanpix

Trešdien sprādzienā pie Deras pilsētas cietis Sīrijas armijas kravas automobilis, kurš eskortējis ANO misijas novērotājus. Vismaz seši karavīri ir ievainoti. Novērotāji sprādzienā nav cietuši, vēsta raidsabiedrība BBC.

Autokolonnā atradies ANO novērošanas misijas vadītājs valstī ģenerālmajors Roberts Mūds.

Sprādziena vilnis izsitis kravas automašīnas logus un izveidojušies biezi dūmi, ziņo aģentūras AP reportieris, kurš braucis autokolonnā. Nav zināms, kurš ir vainojams sprādziena sarīkošanā, bet opozīcijas "Sīrijas Nacionālā padome" vaino valdību, kura sprādzienu sarīkojusi, lai panāktu ANO novērotāju izvešanu no valsts.

Uzbrukumu nosodījis arī novērotāju misijas vadītājs Mūds, norādot, ka novērotāji turpinās pildīt savus pienākumus.

Novērotāji Sīrijā darbojas saskaņā ar ANO un Arābu līgas miera plānu un sāka ierasties valstī pagājušajā mēnesī. Pašlaik valstīt atrodas aptuveni 70 novērotāju, tomēr to klātbūtne nav spējusi novērst vardarbību, vēsta BBC.

Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem tajos gājuši bojā vairāk nekā 11 100 cilvēku. Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 3000 Sīrijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!