Foto: AP/Scanpix

Ukrainā pie Mariupoles kaujinieku un krievu algotņu tanki veic nepārtrauktu apšaudi, ziņo Ukrainas drošības un aizsardzības padome, tādā veidā pārkāpjot "klusuma" režīmu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Svētdien pretterorisma operāciju zonā panākta vienošanās par pilnīgu uguns pārtraukšanu – "klusuma" režīmu. Neskatoties uz to, tajā pašā laikā Doņeckas un Luhanskas teritorijā teroristi un krievu algotņi izaicinoši turpināja apšaudīt pretterorisma operāciju spēku pozīcijas," teikts ziņojumā.

Padome atzīmēja, ka trīspusējās novērotāju grupas, kas piedalās konflikta regulēšanā par uguns pārtraukšanu, fiksējušas virkni pamiera nosacījumu pārkāpumus.

"Informācija, kas pienāk no monitoringa grupām uz kontroles centriem, liecina par to, ka, diemžēl, atsevišķos bufera zonas sektoros tiek pārkāpts uguns pārtraukšanas režīms," konstatē centrā.
Ukrainas karavīri fiksējuši apšaudi Doņeckas lidostas rajonā, kur pie "parastām mīnmetēju apšaudēm" pievienojās liela kalibra artilēriju apšaudes.

Tiek ziņots arī par snaiperu aktivizēšanos Staroignatovskas rajonā, kur pastiprinās granātmetēju šāviņi. Savukārt Oktobra ciematā pie Mariupoles tiek veikta "nepārtraukta kaujas apšaude" no kaujinieku tankiem.

"Šādā veidā vai nu tiek demonstrēts spēks, vai arī tiek pārbaudītas tanku ekipāžu darbaspējas. Informācija tiek precizēta," teikts ziņojumā.

Jau vēstīts, ka svētdien Donbasā gāja bojā divi Ukrainas armijas karavīri, bet vēl seši ir ievainoti

Savukārt Krievijas pastāvīgais pārstāvis
Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā Andrejs Keļins paziņojis, ka
Donbasā atrodas aptuveni 80 Krievijas karavīri, kas uzrauga pamiera ievērošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!