Live streaming video by Ustream

Piektdien Ukrainas pilsētā Odesā izcēlās prokrievisko aktīvistu un Ukrainas vienotības aizstāvju sadursmes, vēsta Ukrainas mediji.

Milicija paziņojusi, ka sadursmēs gājuši bojā četri cilvēki. Ievainojumus guvuši trīs miliči. 15 cilvēki nogādāti slimnīcās.

Līdzīgi kā pirmdien Doņeckā, Ukrainas vienotības gājienam uzbrukuši ar vālēm bruņoti cilvēki maskās. Tikai šoreiz sadursmēm bija gatavojusies arī otra puse, kas nepalika atbildi parādā. Gājienu organizējuši Maidana aktīvisti, "Labējais sektors" un futbola fani, ziņo UNIAN.

Milicija paziņojusi, ka viens sadursmēs bojāgājušais ir miris no šautas brūces. Aktīvisti ziņo, ka separātisti ir bruņoti ar traumatiskajiem un šaujamieročiem. Netālu no sadursmju vietas automašīnā ar Doņeckas numuriem atrasti ieroči.

Kādam operatoram izdevies fiksēt mirkli, kurā redzams, ka prokrieviskais aktīvist no jumta šauj uz cilvēkiem.

"Milicija atļāva prokrieviskajiem mums uzbrukt un šaut pa mums, kaut varēja sadursmi novērst, turklāt par mūsu miermīlīgo gājienu visi bija savlaicīgi informēti," UNIAN citē kādu futbola fanu.

Vairāki simti aktīvistu pēc sadursmēm ieradās pie Arodbiedrību ēkas un izpostīja prokrievisko aktīvistu nometni. Arodbiedrību ēkā izcēlies ugunsgrēks, bet tajā iekšā vēl atrodas paslēpušies cilvēki. 

Notikuma vietā strādā ugunsdzēsēji, ieradušās ātrās palīdzības un notiek cilvēku evakuācija. UNIAN ziņo, ka daļa cilvēku sākuši lēkt ārā pa logiem. Tāpat zemē guļot vairāki ķermeņi. No ēkas pa Ukrainas vienotības atbalstītājiem esot šauts.

Video tiešraidē bija redzams, ka pūlis niknumā izrēķinās ar viņu rokās nonākušajiem prokrieviskajiem aktīvistiem.




Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!