Krievijas otrā lielākajā pilsētā Sanktpēterburgā Ņevas upē trešdienas naktī pilnībā nogrimis izpriecu kuģītis, bet visi 15 cilvēki, kas uz tā atradās, ir izglābti un nav cietuši.

Kuģītis apgāzās un nogrima ap pulksten diviem (vieniem pēc Latvijas laika) pēc tam, kad, veicot manevru, nespēja izvairīties no kravas kuģa.

Notikuma vietā apmēram 40 metrus no Vasaras dārza piekrastes un 150 metrus no Trīsvienības tilta, kur ieradās arī Ārkārtas situāciju ministrijas kuteri, izpriecu kuģītis atrodas pilnībā zem ūdens.

Pēc Ārkārtas lietu ministrijas rīcībā esošās informācijas kuģītis sadūrās ar kravas kuģi "Kilarvi", kura apkalpe tiek iztaujāta. Liecības sniedz arī izpriecu kuģīša, uz kura atradās 13 pasažieri un divi apkalpes locekļi, kapteinis.

Viņš skaidroja, ka vedis ekskursantus pa upi aplūkot paceltos tiltus, bet tas iegājis zonā, pa kuru kravas kuģi pārvietojas maršrutā Volga-Baltijas jūra.

Ārkārtas situāciju ministrijā informēja, ka negadījumā bojāgājušo vai cietušo nav. Desmit cilvēki nogādāti slimnīcā uz pārbaudēm, bet nopietnas traumas viņiem nav konstatētas.

Pēc sadursmes ūdenī nonākušajiem kuģīša pasažieriem un apkalpes locekļiem palīdzēja citi netālu esošie izklaides kuģīši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!