Francijas prezidents Nikolā Sarkozī nākamnedēļ gatavojas spert vajadzīgos politiskos soļus, lai panāktu, ka ārzemēs dzimušajiem Francijas pilsoņiem par zināmu noziegumu pastrādāšanu tiek atņemta pilsonība, piektdien pavēstīja imigrācijas ministrs Ēriks Besons.

Vienlaikus izskanējušas ziņas, ka jaunā politika būs vērsta arī pret poligāmistiem.

Sarkozī jaunnedēļ sasauks ministrus, lai apspriestu papildinājumus jau agrāk izsludinātajam plānam par pilsonības atņemšanu noziedzniekiem, kas pastrādājuši noteiktus likumpārkāpumus, sacīja ministrs.

Šomēnes Sarkozī jau darīja zināmu, ka grasās atņemt pilsonību ārzemēs dzimušiem Francijas pilsoņiem, kas ir notiesāti par policista vai citas valsts amatpersonas dzīvības apdraudējumu.

Laikraksts "Liberation" piektdien ziņo, ka iekšlietu ministrs Briss Ortefē ierosinās atņemt pilsonību arī ārzemēs dzimušajiem pilsoņiem, kas piekopj poligāmiju un saņēmuši vairākām sievām paredzētus pabalstus.

Par uzbrukumu policistam pilsonība tiks atņemta, ja uzbrucējam pilsonība bijusi mazāk nekā 10 gadus, teikts jaunākajos ministra ierosinājumos.

Ortefē arī vēlas, lai pilsonības atņemšana tiktu piemērota arī par uzbrukumiem citām valsts dienestu amatpersonām - ugunsdzēsējiem, ēku dežurantiem, juristiem - un viņu ģimenes locekļiem.

Sarkozī par Ortefē priekšlikumiem lems jaunnedēļ, radio RMC apliecināja Besons.

Prezidenta jaunākajā noziedzības apkarošanas kampaņā notiek arī čigānu nelikumīgo apmetņu likvidēšanu un to iemītnieku deportēšana uz dzimtajām valstīm - Rumāniju un Bulgāriju.

Besons trešdien apliecināja, ka uz Rumāniju un Bulgāriju šogad jau ir deportēti, vairumā gadījumu - brīvprātīgi, vairāk nekā 8000 čigānu.

Par vēršanos pret nelikumīgi izveidotajām čigānu apmetnēm Francija paziņoja 28.jūlijā, kā pamatojumu minot drošības problēmas un augsto noziedzības līmeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!