Foto: AP/Scanpix

Vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju parakstījuši petīciju, pieprasot atvērt pludmali Franču Rivjērā, kas slēgta, lai Saūda Arābijas karalis Salamans varētu netraucēti baudīt brīvdienas, vēsta raidsabiedrība BBC.

Varasiestādes pludmali pie Saūda Arābijas monarha villas slēdza sestdienas rītā, lai nepieļautu protestētāju pulcēšanos pirms karaļa ierašanās. Paredzēts, ka Salamans savā villā Francijā pavadīs trīs nedēļas.

Tikmēr petīcijas autori uzstāj, ka publiskajai pludmalei ir jābūt pieejamai ikvienam – gan vietējiem, gan tūristiem, gan tiem, kas vienkārši iet gar jūras krastu.

Foto: AP/Scanpix

"Mēs prasām valstij garantēt visu pilsoņu vienlīdzības pamatprincipa likuma priekšā ievērošanu," teikts petīcijā.

Salamans ar aptuveni 1000 cilvēku lielu svītu sestdien ieradās Nicā ar divām "Boeing 747s" lidmašīnām. Karaļa tuvāko loks paliek villā, bet vēl aptuveni 700 pārējie viesnīcās Kannās.

Kannu Viesnīcu menedžeru asociācijas vadītājs Mišels Ševilons tās sauc par "labām ziņām". "Tie ir cilvēki ar lielu pirktspēju," viņš paskaidro.

Tikmēr vietējie iedzīvotāji tik sajūsmināti viss nav. Vallorī mērs uzrakstījis vēstuli Francijas prezidentam Fransuā Olandam, protestējot pret nelikumīgiem būvdarbiem pie Salamana villas.

Foto: AP/Scanpix

Pludmalē izveidota betona platforma un lifts, lai no īpašuma ērti nokļūtu pie jūras. Saūda arābieši gan apsolījuši to nojaukt, kad dosies prom.

"Mēs saprotam drošības apsvērumus un nācijas augstākās intereses. Bet neviens nevar atbrīvot sevi no likumu ievērošanas," raksta mērs Mišels Saluki.

No jūras puses villai nevar pietuvoties tuvāk par 300 metriem. "Mēs esam noguruši no tās vazāšanās apkārt. Es saprotu, ka ir jāgarantē drošība, bet viņiem būtu jāatļauj mums iet peldēties," aģentūra AFP citē kādu vietējo sievieti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!