Foto: stock.xchng
Latvijas zāļu ražotāja "Silvanols" jauno ražotni plānots izveidot Rīgas rajonā, pastāstīja "Silvanola" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Regīna Ikala.

Pēc viņas teiktā, pašlaik joprojām turpinās uzņēmuma jaunās ražotnes tehniskā plānošana un dokumentācijas sagatavošana, un vēl ir grūti prognozēt konkrētu laiku, kad jaunā ražotne būs gatava.

"Plānotā ražotnes atrašanās vieta ir Rīgas rajons," piebilda Ikala.

Jau vēstīts, ka "Silvanols" vēlas pārvākties uz jaunu rūpnīcu, jo esošā uzņēmuma ražotne Rīgā vairāk nekā 500 kvadrātmetru platībā tam kļuvusi par šauru. Iepriekš tika pieļauts, ka, ņemot vērā rūpnīcas kapacitāti un uzņēmuma ražošanas apmēru pieaugumu, "Silvanolam" jau 2010.gadā būtu jāizvēlas vieta jaunās ražotnes celtniecībai.

Mazākā jaunās ražotnes platība varētu būt 1,5 tūkstoši kvadrātmetru. Investīcijas ražotnes izveidošanā plānotas vairāku miljonu latu apmērā, taču precīzs to apmērs nav zināms.

"Silvanols" ir farmācijas uzņēmums, kas dibināts 1994.gada decembrī. Pašlaik "Silvanola" produktu klāstā ietilpst vairāk nekā 70 produktu 11 produktu grupās. Galvenais kompānijas produktu realizācijas tirgus ir Latvija, bet uzņēmuma produkcija tiek eksportēta uz Lietuvu, Igauniju, Azerbaidžānu, Rumāniju un Čehiju, kā arī Baltkrieviju un Kazahstānu. Saskaņā ar Zāļu valsts aģentūras datiem 2010.gadā "Silvanols" bija piektais lielākais Latvijas zāļu ražotājs.

"Lursoft" informācija liecina, ka pērn "Silvanols" strādāja ar 1,337 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 47,8% vairāk nekā 2009.gadā un 100,1 tūkstoša latu peļņu, kas ir par 5,8% vairāk nekā iepriekš.

"Silvanola" pamatkapitāls ir 204,3 tūkstoši latu. Uzņēmums pieder vairākām Latvijas privātpersonām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!