Foto: Reuters/Scanpix

Sīrijas bruņotajos konfliktos nogalināto kaujinieku vidū ir Francijas, Lielbritānijas un Beļģijas pilsoņi, paziņojis Sīrijas vēstnieks ANO Bašars Džafari. Par to vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Džafari ANO ģenerālsekretāram Banam Kimūnam un Drošības padomei nosūtījis 26 ārvalstu pilsoņu sarakstu, kuri pēc Sīrijas amatpersonu domām valstī ieradušies teroraktu veikšanai. Daļa no tiem esot saistīti ar starptautisko teroristu tīklu "Al Qaeda".

12 no šajā sarakstā iekļautajām personām jau ir nogalinājuši Sīrijas drošības spēki. Nogalināto vidū esot arī Lielbritānijas, Francijas un Beļģijas pilsoņi, paziņojis Džafari.

Sīrija jau ilgu laiku norāda uz to, ka valstī darbojas ar "Al Qaeda" saistītas bruņotas grupas, bet "naidīgi masu mediji un politiskie spēki" šis ziņas apšauba, skaidro Džafari. Tāpēc arī nosūtīts teroristu saraksts ANO amatpersonām. Sīrijas rīcībā esot dokumenti, kas atspoguļo teroristu darbību, skaidro Džafari.

Jau vēstīts, ka Sīrijā kopš pagājušā gada marta notiek nemieri pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Saskaņā ar Londonā bāzētās cilvēktiesību organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem tajos gājuši bojā vairāk nekā 11 100 cilvēku. Sīrijas režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 3000 Sīrijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!