Foto: AFP/Scanpix

Pēc artilērijas apšaudes Sīrijas armija pārņēmusi kontroli valsts otrās lielākās pilsētas Alepo rajonā Salah-al-Din, pirmdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Sīrijas valsts televīzijā paziņots, ka armija sākusi specoperāciju šajā pilsētas rajonā, "attīrot" to no nemierniekiem. Armija operācijas īstenojot arī citās pilsētas vietās, tostarp pilsētas centrā.

Kāds opozīcijas aktīvists BBC pavēstījis, ka pilsētu aizvadītajā naktī nemitīgi satricinājuši šāvieni un sprādzieni, pilsētu apšaudot gan no zemes ar tankiem, gan no gaisa ar helikopteriem. Cilvēki vairs arī nevarot sazvanīt ātro palīdzību, paziņojis aktīvists.

BBC norāda, ka kauja pār ietekmi Alepo būs izšķirošā, kas parādīs, vai vara paliks valsts prezidenta Bašara al Asada rokās, vai arī nemiernieku nīstais vadītājs kritīs.

Alepo attīrīšana no opozīcijas nemierniekiem novedīs pie tā, ka valdības armijas kontrolē nonāks visas valsts lielākās pilsētas. Savukārt opozīcijas līderi, gadījumā, ja Alepo uzvarēs al Asada armija, cer savā kontrolē pārņemt valsts ziemeļu pilsētu Idlibu.

Pēc Londonā bāzētās nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem, sestdien nemieros Sīrijā zaudējuši dzīvību 168 cilvēki - 94 civiliedzīvotāji, 41 karavīrs un 33 nemiernieki.

Sīrijā jau kopš pagājušā gada marta turpinās sacelšanās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas pārvērtusies plašā vardarbībā starp nemierniekiem un valdības spēkiem. Atbilstoši nevalstiskās organizācijas "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija" datiem šajos nemieros gājuši bojā vairāk nekā 20 tūkstoši cilvēku, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!