Foto: AFP/Scanpix

Sīrijas armija sestdien sāka pretofensīvu nemiernieku kaujiniekiem valsts otrā lielākajā pilsētā Alepo, izvietojot karavīrus rūpniecības centra dienvidrietumos, paziņoja Londonā bāzētā cilvēktiesību aizstāvju organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Organizācija norādīja, ka divas dienas ilgusī karaspēka un bruņojuma izvietošana ir sasniegusi Alepo pilsētas Salahadinas rajonu, kur atrodas visvairāk no pilsētā esošajiem nemiernieku karavīriem.

"Sīvākās sacelšanās sadursmes notiek vairākos pilsētas rajonos," paziņoja "Sīrijas Cilvēktiesības observatorijas" vadītājs Rami Abdelrahmans, piebilstot, ka "var teikt, ka pretuzbrukums ir sācies".

Sīrijas opozīcijas aktīvistu grupas "Sīrijas revolūcijas ģenerālkomiteja" pārstāvji paziņoja, ka prezidenta Bašara al Asada režīma spēki Salahedinas rajonu apšauda ar smagajiem ložmetējiem, atgūstot daļu no rajona valsts otrā lielākajā pilsētā, kuras lielu daļu kopš 20.jūlija kontrolēja nemiernieki.

Karavīru kolonnas tanku un helikopteru pavadībā sāka ofensīvu Alepo, radot bažas Rietumiem par iespējamo vēršanos pret pilsētas civiliedzīvotājiem.

"Sīrijas Cilvēktiesību observatorijas" aprēķini liecina, ka sadursmēs piektdien visā Sīrijā gāja bojā 119 cilvēki, no kuriem 65 bija civiliedzīvotāji, 35 karavīri, 18 nemiernieki un viens dezertieris.

Tāpat nemiernieki Alepo un valsts ziemeļrietumu Idlibas provincē gūstā saņēmuši 150 karavīrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!