Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas spēki smagā bruņojuma atvilkšanu no karadarbības zonas sāks tiklīdz Maskavas atbalstītie kaujinieki pārtrauks apšaudes, atsaucoties uz pretterorisma operācijas (ATO) štāba paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Tagad pirmais priekšnosacījumu posms - pilnīgs pamiers. Tiklīdz teroristi pārtraukt uguns triecienus pa mūsu pozīcijām, mēs īstenosim otro variantu," paziņoja ATO štāba pārstāvis Aleksandrs Štelmahs, norādot, ka pašlaik uguns pārtraukšana nav novērota.

Līdzīgās domās ir Ukrainas Bruņoto spēku Ģenerālštāba runasvīrs Vladislavs Selezņevs. Viņš norāda, ka Minskas vienošanās paredz vispirms uguns pārtraukšanas ievērošanu, un tikai tad bruņojuma atvilkšanu. "Saistībā ar to, ka pašlaik turpinās Ukrainas karavīru pozīciju apšaudīšana, par smagā bruņojuma atvilkšanu nav runas," viņš uzsver.

Tikmēr Ukrainas puse jau ir sagatavojusies bruņojuma atvilkšanai, viņš papildināja.

Vēstīts, ka 12. februārī Ukrainas, Vācijas, Francijas un Krievijas līderi Minskā vienojās par konflikta pārtraukšanu. Nosacījumi paredzēja pamiera sākumu 15. februārī un tam sekojošu smago ieroču atvilkšanu no konflikta zonas.

Tomēr Maskavas atbalstītie kaujinieki pēc pamiera stāšanās spēkā turpināja uzbrukumus Debaļceves apkārtnē. Ukrainas spēki kaujā sagrauto Debaļcevi pagājušajā nedēļā pameta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!