Lai gan formāli Ukrainā ir spēkā pamiers, ieroči Donbasā nav apklusuši. "Radio Brīvā Eiropa" komanda kļuva par lieciniekiem vienam no uguns pārtraukšanas režīma pārkāpumiem Širokines ciemā netālu no Mariupoles pilsētas.

Promaskaviskie kaujinieki Ukrainas spēku pozīcijas Širokinē apšaudījuši ar artilērijas ieročiem. Ukraiņu karavīri atbild sākumā ar ložmetējiem un tad ar rokas granātmetēju, jo jaudīgāki ieroči saskaņā ar pamiera nosacījumiem ir atvilkti no frontes līnijas.

Kaujas laikā viens ukraiņu karavīrs gājis bojā, bet vēl viens guvis kājas ievainojumu ar šāviņa šķembu, un tiek evakuēts.

Ukrainas militārās amatpersonas jau iepriekš ir norādījušas, ka prokrieviskie kaujinieki Ukrainas karavīru pozīcijas februārī noslēgtā pamiera laikā apšauda ar 120 līdz 150 milimetru kalibra ieročiem, kuriem būtu jābūt atvilktiem 50 kilometru attālumā no frontes līnijas.

No Širokines ziņas par apšaudēm pienāk regulāri. Smagu artilērijas apšaudi šeit fiksējuši arī Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāji, norāda medijs.

Vēstīts, ka 2014. gada pavasarī Krievija okupēja un anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Pēc tam Ukrainas spēki iesaistījās karā ar Krievijas atbalstītiem un apbruņotiem kaujiniekiem Ukrainas austrumos, kur prokrieviskie spēki pasludinājuši Luhanskas un Doņeckas "tautas republikas".

Tikmēr Kremlis noliedz, ka būtu saistīts ar karu Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!