Foto: AFP/Scanpix

Luhanskas lidosta, pie kuras 1.septembrī notika sīvas cīņas starp Ukrainas un Krievijas karavīriem, ir pilnībā iznīcināta, atsaucoties uz apgabala vadītājas pienākumu izpildītājas Irinas Veriginas teikto, raksta portāls "Korespondent".

Pēc cīņām, kurās, pēc Ukrainas varasiestāžu teiktā, bija iesaistīti Krievijas tanki, 1.septembra pēcpusdienā ukraiņi atkāpās, atstājot Luhanskas lidostu.

Verigina Ukrainas televīzijas kanālā dienu pēc kaujām pastāstīja, ka lidosta ir pilnībā izpostīta. "Lidosta ir pilnībā izpostīta. Mūsu karavīri atkāpās, taču tagad ir pilnībā iznīcināti lidostas skrejceļi un lidmašīnas nevar nedz pacelties, nedz nolaisties," pastāstīja Luhanskas apkaimes vadātāja. Lidostas ēkai ir izsisti logi un pati celtne ir pamatīgi sašaudīta.

Ukrainas iekšlietu ministra padomniek Zorjans Škirjaks pastāstīja, ka ukraiņi bija spiesti atkāpties, jo Krievijas puse izmantoja tā dēvētās "izdedzinātās zemes taktiku", uzbrūkot ar raķetēm.

Jau vēstīts, ka augusta pēdējā nedēļā Ukrainā ienāca Krievijas karaspēks. Starptautiskā sabiedrība to nosauca par nepieteikt karu, tika sasaukta ANO Drošības padomes sēde. Rietumvalstu līderi izteica sašutumu par notikušo, taču pagaidām sarunas notikušas vienīgi par jaunu sankciju ieviešanu Krievijai. Lielvalsts prezidents Vladimirs Putins noliedzis, ka Ukrainā būtu ievests krievu karaspēks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!