Bēdīgi slavenā kuģa "Titāniks" ("Titanic") katastrofā izdzīvojušas pasažieres radinieks ir pārdevis izsolē Lielbritānijā viņas saglabātas relikvijas - vienu no pēdējām šī kuģa biļetēm un kabatas pulksteni, kas apstājās kuģa nogrimšanas brīdī, svētdien paziņoja britu izsoļu nams "Henry Aldridge and Son".
Izsolē, kas sestdien notika Viltšīras grāfistes Divaizesas pilsētā Anglijas dienvidrietumos, biļete tika pārdota par 33 tūkstošiem sterliņu mārciņu (28,7 tūkstošiem latu), bet pulkstenis - par 31 tūkstoti mārciņu (27 tūkstošiem latu).

Abas relikvijas piederēja "Titānika" pasažierei Lilianai Asplundai, kas mirusi 2006. gadā 99 gadu vecumā. Viņa tās glabāja kurpju kastē savā mājā ASV līdz savai nāvei, atstājot tās mantojumā otrās pakāpes brālēnam, kurš tās pārdeva izsolē.

Asplundai bija pieci gadi, kad viņa 1912. gadā kopā ar vecākiem un četriem brāļiem iekāpa "Titānikā", lai no Zviedrijas emigrētu uz ASV. Viņa ar māti un vienu brāli izdzīvoja kuģa katastrofā, bet trīs brāļi un tēvs noslīka.

"Titānikam" pirmajā reisā saduroties ar aisbergu un nogrimstot, gāja bojā vairāk nekā 1500 cilvēku. Kuģis brauca no Sauthemptonas Anglijas dienvidos uz Ņujorku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!