Foto: EPA/LETA
Rumānijā sniega vētras dēļ 38 apdzīvoto vietu iemītnieki nokļuvuši "sniega gūstā", no pasaules nošķirti apmēram 23 tūkstoši cilvēku, vēsta portāls "Delfi.ee".

Uz noslēgtajiem rajoniem devušies glābēji, policija un armija, kuri no pasaules nošķirtajiem piegādās pārtiku, pirmās nepieciešamības preces un medikamentus. Savukārt tos, kuriem nepieciešama ārsta palīdzība, glābēji pūlēsies izvest no "sniega gūsta".

Sniega vētra Rumānijā jau paņēmusi 140 cilvēku dzīvības. Savukārt simtiem cilvēku ir nokļuvuši slimnīcās ar apsaldējumiem.

Sniegs radījis problēmas arī Balkānos. Serbijas valdība nolēmusi, ka nākamā nedēļa visiem būs brīva no darbiem un skolas. Skolas un augstskolas Serbijā un Bosnijā un Hercegovinā būs slēgtas visu nākamo nedēļu.

Varasiestādes bažījas, ka Serbijas elektroenerģijas sistēmas var neizturēt slodzi. Termoelektrostacijās jau tagad darbojas ar maksimālo jaudu.

Sniegiem bagātās ziemas dēļ Serbijā cietuši apmēram 50 000 cilvēku.

Jauna sniega vētra plosās arī Itālijā. Nopietnāk sniega dēļ cieš Itālijas dienvidi, kur cilvēki tādai dabas parādībai nav bijuši gatavi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!