Foto: AFP/Scanpix

Afganistānas dienvidu pilsētā Kandahārā pašnāvnieka spridzinātāja sarīkotā teroraktā nogalināts Afganistānas līdzšinējā prezidenta Hamida Karzaja brālēns Hašmats Karzajs, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Karzaja kungs uzņēmis mājās ciemiņus, atzīmējot musulmaņu svētā mēneša Ramadāna beigas, kad viens no viesiem detonējis spridzekli, kas esot bijis paslēpts turbānā.

Līdz šim neviens nav uzņēmies atbildību par uzbrukumu, bet islāmistu kustība "Taliban" pēdējā laikā ir rīkojusi virkni teroraktu, mēģinot izjaukt nesen notikušās prezidenta vēlēšanas un balsu atkārtotu pārskaitīšanu, kas noris pašlaik.

Nogalinātais bijis ietekmīgs vīrs. Viņš vadīja Ašrafa Gani priekšvēlēšanu kampaņu. Gani ir viens no diviem konkurentiem, kuri sacenšas par Afganistānas prezidenta krēslu, lai aizvietotu Hamidu Karzaju, kura pilnvaru termiņš tuvojas beigām.

Hašmats vadīja drošības firmu, kurai noslēgti nozīmīgi līgumi ar ASV. Viņš kā mājdzīvnieku turējis lauvu, informē BBC. Daži ģimenes locekļi Hašmatu Karzaju ir apvainojuši par saistību ar kāda brālēna nogalināšanu, ko Hašmats noliedz.

Viņa paša tēvu pirms 25 gadiem nogalināja kāds cits ģimenes loceklis, norāda raidsabiedrība.

2011. gadā savā mājā Kandahārā tika nogalināts prezidenta Hamida Karzaja brālis Ahmeds Vali Karzajs. Atbildību par slepkavību uzņēmās "Taliban".

Hašmats Karzajs ar savu mājdzīvnieku:


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!