Foto: Reuters/Scanpix

Polijas premjers Donalds Tusks sestdien, 30.augustā, Briselē apstiprināts par Eiropas Padomes (ES) prezidentu, savukārt Itālijas ārlietu ministre Federika Mogerīnī par ES augsto pārstāvi ārlietās.

"No Latvijas puses mēs ar šo lēmumu esam apmierināti,” pēc Tuska apstiprināšanas žurnālistiem sacīja Latvijas premjere Laimdota Straujuma (V).

Straujuma arī norādīja, ka pieņemtais lēmums ir zināms kompromiss starp jaunajām un vecajām dalībvalstīm, uzsvērdama, ka kopš 2004.gada jaunās ES dalībvalstis savienībā vēl nebija ieņēmušas augstus izpildvaras amatus.

Savukārt komentējot Valda Dombrovska (V) neievēlēšanu šajā amatā, Straujuma mierināja, ka jau tas vien, ka tik mazas valsts pārstāvis ir izvirzīts tik augstam amatam, ir liels gods.

Straujumā arī skaidroja, ka pašreizējais ES Padomes prezidents Hermans Van Rompejs pirms samita apzvanījis visus ES līderus, tādējādi izsvērdams, kurš kandidāts gūtu vislielāko atbalstu. „Šis lēmums gan tiešām Latvijai ir labs, ņemot vērā, ka viņš izprot, kāda ir situācija austrumos – Ukrainā un Krievijā,” minēja premjere.

Portāls "Delfi" par jaunumiem no ES līderu samita ziņos reportāžās no Briseles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!