Foto: Ekrānšāviņš no video

Ukraina aizliegusi izrādīt 69 filmas un seriālus ar krievu aktiera Mihaila Porečenkova piedalīšanos, vēsta Ukrainas Kultūras ministrijas preses dienests.

Ministrija norādīja, ka šādu lēmumu pieņēmusi Ukrainas Valsts filmu aģentūra pēc Kultūras ministrijas, Ukrainas Drošības dienesta un Ukrainas Nacionālās kinematogrāfu biedrības lūguma.

Filmas ar aktiera piedalīšanos aizliegtas kinoteātros un televīzijā, kā arī sabiedriskā komerciālā un mājas video demonstrēšanā Ukrainas teritorijā. Paziņojumā arī uzskaitītas visas aizliegtās filmas.

Ukrainas Nacionālā televīzijas un radio padome paziņoja, ka ir nepieņemami Ukrainas ēterā popularizēt krievu aktieri.

Ukrainas Drošības dienests 31.oktobrī ierosināja krimināllietu pret Porečenkovu par "piedalīšanos teroristiskās aktivitātēs", slēpjoties ķiverē ar uzrakstu "prese" un no lielkalibra ložmetēja apšaudot Ukrainas spēku pozīcijas.

Arī Ukrainas Iekšlietu ministrijas izmeklēšanas komiteja ierosinājusi pret aktieri krimināllietu par līdzdalību nelikumīgā bruņotā grupējumā.

Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēnijs Avakovs apstiprināja, ka "Mihails Porečenkovs, ierodoties Doņeckā, bruņotas bandas sastāvā personīgi piedalījās Ukrainas bruņoto spēku vienību apšaudīšanā no automātiskā ieroča. Šie kadri apgāja telekanālus, pilnībā atmaskojot šo Krievijas pilsoni nozieguma pastrādāšanā Ukrainas teritorijā. Saskaņā ar Ukrainas kriminālkodeksu par šādu noziegumu sods ir brīvības atņemšana no septiņiem līdz 12 gadiem," paziņoja Avakovs.

Ministrs arī informēja, ka Krievijas aktieris tiks izsludināts meklēšanā ar sankciju - arests.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!