Foto: AP/Scanpix

Čečenijas prezidents Ramzans Kadirovs noliedz medijos izskanējušās ziņas, ka Ukrainā karo liels skaits čečenu, norādot, ka valsts austrumos ir vien 14 viņa tautiešu, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

"Ukrainas mediji šodien apgalvo, ka dienvidaustrumos, Doņeckā atrodas čečenu vienība. Tā ir pilnīga nepatiesība. Pēc mūsu aprēķiniem tur ir tikai 14 čečenu," Krievijas televīzijas intervijā paziņojis Kadirovs. Kremļa sabiedrotais arī norādīja, ka viens no čečeniem ir kritis, bet četri ievainoti.

Kadirovs jau iepriekš ir noliedzi čečenu kaujinieku klātbūtni Ukrainas nemieros, kaut agrāk pats piedāvāja "krievvalodīgo iedzīvotāju aizsardzībai" nosūtīt uz Ukrainu palīgā savus karotājus.

Tikmēr mediju pārstāvjiem ir izdevies gūt apstiprinājumu no kaujiniekiem, kuri atzinuši, ka ir čečeni, kas ieradušies Ukrainā pēc Kadirova pavēles.

Kaujinieku brigāde, dēvēta par "mežoņu divīziju", esot cietusi zaudējumus 26.maija Doņeckas lidostas operācijā.

Viens no čečenu kaujiniekiem esot miris, savukārt četri nopietni ievainoti. "Mēs atriebsimies par mūsu brāli, viņa vietā nogalinot 100 ienaidniekus," laikraksta "Financial Times" žurnālistam apstiprinājis kaujinieks, kuram uz krūtīm uztetovēts Čečenijas ģerboņa simbols - vilks.

Čečenu kaujinieku klātbūtni Ukrainā apstiprinājušas arī Ukrainas varas iestādes.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!