Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas galvaspilsētā Kijevā piektdien turpinās pret valdību vērstie protesti, kas jau sesto dienu pēc kārtas izvērsušies nekārtībās un demonstrantu sadursmēs ar likumsargiem. Nemieri sākušies arī reģionos.

Aizvadītajā naktī protestētāji veidojuši jaunas barikādes galvenajā sadursmju vietā Gruševska ielā Kijevā, kā arī sākuši tās celt apgabalu centros. Tikmēr opozīcijas līderiem joprojām nav sarunās izdevies rast kompromisu ar prezidentu Viktoru Janukoviču.

Jau ziņots, ka Ukrainā notiek pret valdību vērti protesti un nemieri. Protestu epicentrs ir Kijeva, bet ceturtdien sāka pienākt ziņas par iedzīvotāju ieņemtām administratīvajām ēkām arī reģionos. Vardarbīgas protestētāju un demonstrantu sadursmes kopš 19. janvāra notiek Gruševska ielā Kijevā - netālu no galvenās demonstrantu pulcēšanās vietas Neatkarības laukumā.

Novembra beigās Viļņā notikušajā Austrumu partnerības samitā Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs neparakstīja asociācijas līgumu ar ES, un kopš tā brīža Kijevā norisinās opozīcijas protesta akcijas. Tās pārvērtās spēcīgā pret esošo varu vērstā kustībā pēc tam, kad milicija centās demonstrantus ar spēku izdzenāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!