Ukrainas parlamenta priekšsēdētājam Vladimiram Ļitvinam ceturtdien, lai atklātu ārkārtas Radas sēdi, vispirms nācās cīnīties par izkļūšanu no sava kabineta, kur viņu bija ieslēguši Reģionu partijas deputāti.

Deputāi bija arī aplenkuši parlamenta prezidiju un tribīni, un spīkeram ar miesassargu un parlamenta apsardzes palīdzību nācās lauzties līdz savai vietai, lai atklātu sēdi. Tikmēr parlamenta gaiteņos notika nelieli kautiņi, ziņo "Interfax".

Timošenko bloka pārstāvji gan pauduši, ka viņi nevis bloķē parlamenta darbu, bet veic "atbloķēšanas pasākumu", aplencot tribīni, lai neļautu to izdarīt Reģionu partijas deputātiem, un tāpēc tā esot "antibloķēšana".

Savukārt aptuveni 20 reģionu partiju deputāti mēģinājuši iespundēt parlamenta spīkeru viņa kabinetā, tāpēc parlamenta priekšsēdētāja pieņemšanas telpā izcēlās sadursme starp Reģionu partijas un Timošenko bloka pārstāvjiem.

Ceturtdien Radas ārkārtas sēdē bija paredzēts izskatīt septiņus jautājumus, kuri saistīti ar pretkrīzes likumdošanu.

Vēlāk parlamenta frakcijas panākušas kompromisu, atsākušas sēdi un pieņēmušas likumus par autoceļu modernizāciju ar ERAB kredīta piesaisti, izskatījuši likumprojektus par banku un finanšu sistēmas atveseļošanu, un iztikas minimuma un minimālās algas palielināšanu.

Rudens sesiju Rada atsāks 1.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!