Foto: Publicitātes foto
Valsts prezidents Viktors Janukovičs atzinis, ka spriedums ekspremjeres Jūlijas Timošenko lietā apgrūtinās Ukrainas eirointegrāciju, otrdien informē aģentūra "RIA Novosti".

"Šis spriedums, protams, ir nepatīkams precedents, kas šodien kavē Ukrainas integrāciju Eiropā," komentējot tiesas lēmumu, sacījis Janukovičs.

Viņš atgādinājis, ka šis ir tikai pirmās instances lēmums un nav negrozāms. "Protams, tiesa lēma, ievērojot esošo Kriminālkodeksu, taču tas nav gala lēmums - gaidāma vēl apelācijas tiesa un ir ļoti no svara kādu lēmumu tā pieņems, un kāda tobrīd būs likumdošana," klāstījis Ukrainas prezidents.


Kā ziņots, Timošenko par dienesta pilnvaru pārsniegšanu, slēdzot valstij neizdevīgus dabasgāzes piegāžu līgumus ar Krieviju, tika piespriests septiņu gadu cietumsods .

Timošenko, kas ir opozīcijā Janukoviča pārstāvētajiem politiskajiems spēkiem, pastāvīgi  uzsvēra, ka prāva esot politiska izrēķināšanās. Viņa pat norādīja , ka spriedums nākot no Janukoviča nevis no tiesneša.

Iepriekš Ukrainas parlaments noraidīja Timošenko vadītās partijas "Tēvzeme" deputātu ierosinājumu - dekriminalizēt pantu pēc kura sodīja ekspremjeri.

Novērotāji atzīst, ka tagad valdošā koalīcija ar Janukoviču priekšgalā varētu mainīt nostāju un, kad jau panākta pretinieka diskreditācija, mainīt likumu, lai reāls cietumsods Timošenko nav jāizcieš.

Jau vēstīts, ka vilšanos par spriedumu paudusi Brisele un vairākas ES dalībvalstis. Tiek norādīts, ka Ukrainas un ES attiecības pasliktināsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!