Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas bruņotie spēki otrdien no prokrievisko kaujinieku grupām atbrīvojuši Luhanskas apgabala Sjeverodonecku, atsaucoties uz Ukrainas iekšlietu ministru Arsenu Avakovu, vēsta aģentūra UNIAN.

"Sjeverodonecka ir ar mums," sociālajā tīklā "Twitter" ierakstījis Avakovs. Karavīri pārņēmuši visus svarīgākos pilsētas objektus - administrācijas, milicijas un Ukrainas Drošības dienesta (UDD) ēkas.


Kādā no ēkām atrasti divu nošautu cilvēku līķi. Operācijas laikā atbrīvoti četri ķīlniek, kas kaujinieku gūstā pavadījuši aptuveni mēnesi.

Pirmdien Ukrainas spēki atbrīvoja Dzeržinsku un Rubižnes pilsētu.

Tikmēr aizvadītās diennakts laikā kaujās Ukrainas austrumos gājuši bojā 13 Ukrainas karavīri, vēsta "Korrespondent.net", atsaucoties uz Nacionālās drošības un aizsardzības padomes runasvīru Andriju Lisenko.

Ukrainas austrumu reģionos notiek sīvas kaujas. Drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!